052 600 975
0888 61 61 53

КНИГИ и УЧЕБНИЦИ

Получете издание, което ще запази знание за години напред

печат и изработка на книги каталози учебници

Те не са само сборник от думи и страници, а са история и знания. Заслужават да бъдат изработени с внимание към всеки детайл, за да ги представите с гордост. Ние сме на ваше разположение – от избора на хартия и печат, до твърдост на корицата и допълнителните детайли – всеки елемент е от значение.

РАЗМЕР

Оценяването на подходящия размер за вашата книга е субективен процес и зависи от вашите конкретни нужди и предпочитания. Всички посочени размери имат своите предимства и се използват за различни цели.

  • Джобният формат A6 (105×148 mm) е удобен и лек, идеален за разпространение и може да бъде икономичен за печат. Това е подходящ избор, ако желаете да имате компактно издание, което е лесно за носене и разпространение.
  • Класическият формат A5 (148×210 mm) предлага добро съотношение между размер и удобство за четене. Той е подходящ за различни видове издания и предоставя достатъчно пространство за текст и дизайн.
  • Класическият голям формат (165×240 mm) е подходящ за книги с голям брой страници, където е необходимо повече пространство за текст и изображения. Той осигурява комфорт при четене и може да се използва за по-обемни проекти.
  • Форматът A4 (210/297 mm) е широко използван и е подходящ за списания, каталози и други издания, които изискват по-голямо пространство за съдържание. Предоставя възможност за сериозна и всеобхватна комуникация и е често избиран за изложбени щандове.
  • Квадратният формат (210×210 mm, 150×150 mm) е оригинален и елегантен и може да бъде подходящ за издания, които искат да се откроят и да представят проектите си или марката си по по-изискан начин.

Със свободата да избирате подходящия формат, вие имате възможността да превърнете изданията в уникални и впечатляващи произведения.

ХАРТИЯ

Хромова, офсетова, дизайнерска… направете обичайния си избор с лекота или бъдете новатори.

  • Обемната хартия е специално създадена за книгоиздаване и предлага лекота на вашата книга. Тези хартии са препоръчителни за черен текст, но също така позволяват и отпечатването на снимки и илюстрации с по-малък блясък, което добавя по-традиционен и уникален вид.
  • Хромовата хартия с матово или гланцово покритие е идеална за уникални дизайни. Тя абсорбира по-малко мастило и придава луксозен вид на печатния материал.
  • Офсетовата хартия е винаги модерна и перфектно възпроизвежда всички цветове. Подходяща е за продукти от висок клас и може да бъде тонирана, за да придаде още повече характер и оригиналност и натуралност на крайното изделие.
  • Дизайнерските и артистични хартии създават по-голяма стойност за посланията. Те предлагат разнообразие от текстури и визуални ефекти, които допринасят за творческото излъчване на печатните материали. Тези хартии често се използват за корици на каталози и брошури, както и за отпечатване на графични творби и художествени снимки.

 Изборът на подходяща хартия за печат е важен за постигането на желания визуален ефект и предаването на съобщението на вашите печатни материали. Без значение дали търсите лекота и традиционен вид, луксозност и перфектно възпроизвеждане на цветовете или творческо излъчване, има разнообразие от хартии, които могат да отговорят на вашите изисквания.

КОРИЦА

Корицата на книгата е нещо повече от просто външна обвивка. Тя приковава вниманието и представя съдържанието в най-добрата светлина.

Освен с дизайна, корицата ще грабне и с изпълнението. Може да е твърда или мека корица, а подходящото покритие ще я защити и отличи. При избора на покритие, може да се доверите на стандартни варианти или да се откроите със специални ефекти, които ще придадат уникален вид на вашето печатно издание.

В допълнение към класическите матов и гланцов ламинат, имате възможността да изберете различни опции за завършек на корицата. Например, ламинатът кадифе (Soft touch) е перфектен за постигане на престижен и луксозен вид на вашата книга. Той придава неповторими текстура и гладкост, които допълнително подчертават красотата на дизайна.

Ако желаете да изненадате своите читатели и да добавите още повече оригиналност на корицата, можете да изберете селективен обемен лак. Този ефект създава впечатление за ново обемно измерение на частите, върху които се прилага и придава на изданието енергия и жизненост.

Не се колебайте да изберете ламиниране със сребърен ефект, наречено метализация, ако искате да придадете елегантност и изисканост.

За повече информация прочетете