052 600 975
0888 61 61 53

ПЕЧАТНИТЕ РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ ВИ ОТКРОЯВАТ

Как да използвате печатните материали, за да се отличите от конкуренцията

В свят, доминиран от дигиталния маркетинг, печатните материали могат да ви помогнат да се откроите от конкуренцията. Не се страхувайте да експериментирате!

Все още печатният маркетинг е мощен инструмент, който вашият бизнес може да използва. С негова помощ ще повишите осведомеността за марката, и ще стимулирате продажбите. Това е така, защото много от хората се радват да се доверят на нещо, което е осезаемо и различно дигиталния маркетинг.

Печатни рекламни материали или дигитално присъствие

Разбира се, че има много ползи от присъствието в дигиталното пространство. Но четенето на екран често води до намален фокус и по-кратък период на внимание поради известия, изскачащи прозорци, допълнителни реклами и разсейващи фактори. За разлика от тях, печатните материали позволяват на читателите да се съсредоточат изцяло върху съдържанието без дигитални разсейвания, което води до по-добро разбиране и по-завладяващо изживяване. Една добре проектирана брошура или визитка създава пряка връзка между марката и потребителя. И, разбира се, по-вероятно е потенциалните клиенти да запазят информацията и да я прочетат тогава, когато наистина им е нужна.

Вашите клиенти
ХАРТИЯТА ПОБЕЖДАВА ЕКРАНА

Кое е най-важното, когато създавате и разпространявате вашите уникални печатни рекламни продукти:

Дизайн при печатните материали:

Винаги използвайте висококачествени изображения. Нека да не са тъмни, или размазани. Ако ги вземате от Интернет, проверявайте правата за ползване. И не забравяйте, че изображението се отпечатва най-добре, когато е с резолюция 300 dpi.

Повече за подготовката за печат, четете ТУК.

10 ГРЕШКИ ПРИ ПОДГОТОВКА ЗА ПЕЧАТ

Помислете за посланието. Ако темата на печатния рекламен материал позволява, щипка хумор и закачка винаги е добре дошла. Чудесно начало е да накарате човек да се усмихне.

Картинките и фона осигуряват професионален и привлекателен външен вид печатните материали, като например брошури, брошури, листовки, каталози и др. Опитен графичен дизайнер може да създаде уникален дизайн, който ви позволява да разчупите съдържанието и да насочите целевата си аудитория към същественото.

Създайте дизайн, който е привличащ вниманието и запомнящ се. Бъдете нестандартни, но и стилни. Пазете се да не преминете тънката граница между семплото и претрупаното.

Използвайте цветове, които са съобразени с вашата марка. Влияе ли цветът на човешкото поведение и емоции? Краткият отговор е – да! Има много писано по темата. Но извън нея – доверете се на изчистени и ярки цветове. Използването на цветове по скалата на Pantone биха допринесли за уникалността на вашия печатен рекламен материал.

Използвайте четлив шрифт. Уверете се, че дизайнът на печатния ви рекламен материал е лесен за разбиране.

Цветове заглавия
Цветове и шрифтове

Съдържание на печатните рекламни материали:

Предложете ценно съдържание, което ще заинтересува вашата целева аудитория. Използвайте ясни и кратки текстове.

Прегърнете простотата и се уверете, че вашите печатни материали имат ясна фокусна точка. Дайте приоритет на съществената информация и избягвайте ненужните елементи, които отвличат вниманието от основното послание.

Включете призиви за действие. Например можете да кажете: „посетете нашия магазин“, „разгледайте нашия уебсайт“ и „пазарувайте в нашия магазин на достъпни цени“. Можете да добавите призив за действие в долната част на страницата, листовката или брошурата.

Използвайте четлив шрифт. Уверете се, че комбинацията между дизайн и текст на печатния ви рекламен материал е лесен за разбиране.

И не забравяйте – проверете детайлно за правописни грешки!

Подходящи шрифтове при печатни материали
Кои шрифтове са подходящи за печатни изделия

Формата на печатните рекламни материали

Мислете извън рамката и обмислете използването на нетрадиционни форми за вашите печатни материали. Квадратни или кръгли визитни картички, щанцовани листовки или брошури с персонализирана форма могат да окажат значително въздействие и да отличат вашата марка от стандартните правоъгълни дизайни.

Обмислете добре размера.

Инвестирайте в качествен печат

Не забравяйте, че качеството е по-ценно от количеството по отношение на разпечатките. Когато потребителите получат нискокачествени печатни материали, те ще се окажат в кофата за боклук. В резултат на това надали ще постигнете маркетинговите си цели.

От друга страна, привлекателният дизайн и качествената хартия могат да привлекат вниманието на вашата целева аудитория и да увеличат шансовете за продажби. Вместо да наемате любител – дизайнер и печатарска услуга от неутвърдена печатница, за да спестите пари, препоръчваме да дадете повече пари, но да получите качествени резултати.

Свържете се днес, за да видите как можем да ви помогнем да създадете печатните рекламни материали за следващата си кампания.