052 600 975
0888 61 61 53

ДИПЛЯНА vs. ФЛАЕР

Мислите, че знаете всичко за дипляните? Изглежда, че няма много за разбиране – това е сгъната хартия с много рекламна информация, нали? А флаерът е просто лист, не е сгънат, обикновено с по-малки размери. Дипляна vs. флаер – кой ще спечели?

Всъщност, основната разлика между дипляна и флаер, наричан още листовка, е гънката, но това е само началото. Използват се за съвсем различни неща. Една дипляна може да постигне много неща, докато флаерът – не. Що се отнася до оразмеряването, има много стандартни размери на дипляни, но има само няколко стандартни размера на флаери.

От какво имате нужда, зависи от вашите маркетингови цели – и това не е мястото, където изборът ви свършва. Вашите маркетингови цели и нужди също определят какви да са размерите им и от каква хартия трябва да бъдат направени.

Защо ви трябва флаер?

Удобни са, когато трябва да се предаде малко информация, бюджетни са. Идеални са за ситуации, в които трябва да предадете информация до много хора. По-високите тиражи на по-ниски цени са идеално решение за големи кампании.

Стандартни размери на флаера

Стандартният флаер обикновено е с размер на половин лист компютърна хартия. Това е A5 (148х210 мм). Но по-малките формати също са изключително популярни. Най-често срещаните размери включват:

A4: 210х297 мм

A5: 148х210 мм

A6: 105х148 мм

DL или една трета от A4: 210х100 мм

Кой размер трябва да изберете, зависи до голяма степен от съдържанието, което искате да поберете, както и от това къде и как искате да го разпространявате.

Най-добри материали за флаери

Тъй като са предназначени да имат кратък живот, те обикновено се отпечатват на хартия с по-нисък грамаж. Това не означава, че не можете да отпечатате флаери на хартия с по-високо качество или че никога няма причина да го правите – някои от тях са предназначени да издържат дълго време.

Кога имам нужда от дипляна?

Когато имате повече информация, имате нужда от дипляна. Това е основната разлика между флаер и дипляна, но не и единствената. Има друга: дипляната има гънки, а флаерът не. Разбира се, можете да сгънете флаера, но ако сгъвката е част от неговия дизайн, се превръща …в брошура.

Сгъването е ключово. Има много различни начини за сгъване и най-добрият избор зависи от размера и дизайна. Ето някои от най-популярните начини на сгъване:

Най-често срещаните стилове на са сгънати наполовина или на три.

Кога да изберете дипляна пред флаер

И така, кога бихте искали да отпечатате дипляна вместо флаер? По принцип, всеки път, когато имате повече информация за показване.

И двата рекламни материала могат се допълват. След като събудите интерес към вашия продукт – да речем, като раздадете флаери, бихте могли да използвате дипляна, за да дадете на хората повече от информацията, която търсят.